:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Spatiul Schengen - Romania NU acum !

Se stie deja ca nu am intrat in spatiul Schengen asa cum prevedea calendarul aderarii.
Acum asteptam reevaluarea "problemelor" de fapt mult invaocata problema monitorizarii pe justitie si reconsiderarea agendei aderarii la Schengen.
Ce motive reale ar putea sa dea de gandit in ce priveste intarzierea, sau mai binezis devansarea de la termenul adererii ? Sunt intoduse criterii politice in cazul Romaniei, cand de fapt trebuiesc indeplinite doar criterii tehnice. Daca vorbim de cerinte tehnice poate ca e bine sa ne gandim ca aici poate fi vorba si de interese economice ale unor puteri economice in UE, cum ar fi Franta ,Germania, Olanda, Marea Britanie, o batalie ce se da pentru castigarea contractelor de dotare cu tehnica de monitorizare a unei frontiere ca a Romaniei, poate una dintre cele mai lungi la granita UE. Daca sunt bani alocati pentru Romania, trebuie sa fie clar ca sunt si economii europene care isi doresc sa castige din asta.



Romanul si-a dorit dreptul la libera circulatie si il avem. Acum asteptam sa se decida dupa influenta beneficiarii contractelor de dotare si vom avea si confortul trecerii frontierelor UE cat mai curand.

Posted by Vali on 11:04 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Spatiul Schengen - Romania NU acum !

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign