:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Suplimente alimentare vor dispărea de pe piaţă anul acesta.

Am declansat un adevarat „razboi” contra celor care vor sa interzica usturoiul, sa-l declare drog de categoria a III-a si sa-l scoata din hrana romanilor .
Am auzit aceasta declaratie la OTV, exprimata de Tudor Barbu realizatorul emisiunii "Se intampla acum".
Nu stiu cum sa incep dar hai sa spunem ca atunci cand ai o problemă de sănătate, te gandesti si la varianta remediilor naturiste. Citeşti eticheta sau informaţiile de pe cutie sau cauti in site-uri din categoria naturiste şi vezi ce produs te ajuta.
Din vară, nu vei mai avea posibilitatea de a te informa despre remediile naturale nici de pe cutie, nici de pe etichetă, la cererea Uniunii Europene. Formularile de informare pe eticheta vor fi înlocuite cu expresii de tipul „suplimente alimentare care pot fi consumate în vederea optimizării funcţiilor organismului” ori „pentru menţinerea stării de sănătate”. Ministerului Sănătăţii intenţionează să introducă o ordonanţă privind producerea, importul şi comercializarea suplimentelor.
Producătorilor de suplimente li se vor cere noi avize care duc la creşterea costurilor. „Vă dau un exemplu: o capsulă cu usturoi va costa în loc de, să zicem, 5 lei, 50 de lei”, spune citanad din presa, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Nu vreau sa ma lansez aici in comentariu amplu..nici nu sunt in masura sa exprim pareri pertinente ..dar,..stiu din experienta ca am avut reale beneficii cand am folosit naturiste.
In ce priveste interventia UE in aceasta privinta e lesne de inteles ca sunt in joc interese materiale si presiuni din partea industriei farmaceutice.
Pot sa spun ca la auzul acestei stiri ..parca m-am simtit agresat si tulburat in intimitate,..medicamentele traditionale le-am considerat probleme legate de drepturile omului, dar asa cum de secole s-au tot transmis "retete naturiste", nu cred ca le vom pierde acum la un semn al nu stiu carui fel de autoritate.

Posted by Vali on 23:27 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Suplimente alimentare vor dispărea de pe piaţă anul acesta.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign