:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Uleiurile esentiale – adevarate antibiotice naturale

Utilizate inca din Antichitate, uleiurile esentiale au intrat intr-un nemeritat con de umbra in ultimele decenii, fiind dat uitarii faptul ca unele dintre ele pot rivaliza oricand cu produse farmaceutice celebre, destinate eliminarii infectiilor virale, bacteriene, micotice si chiar cu paraziti. Spre deosebire de medicamentele de sinteza, uleiurile esentiale ataca prin invaluire agentii patogeni, modificandu-le treptat, dar radical, mediul in care se dezvolta si se hranesc, fapt ce duce la distrugerea lor definitiva. In caz de cistite recidivante, spre exemplu, tratamentul cu uleiuri esentiale atenueaza progresiv numarul crizelor si intensitatea acestora, ducand in final la vindecare.

Chiar si in cabinetele stomatologice uleiurile esentiale fac parte integranta din tratament: pasta pentru tratarea cariilor, solutiile bucodentare pentru favorizarea cicatrizarii dupa extractie, solutiile folosite in terapia parodontitelor contin uleiuri esentiale. Ele au un puternic efect antiseptic, antiinflamator si analgezic, calmand eficient durerea. Daca aveti gripa, varsati doua-trei picaturi de ulei esential de oregano intr-o lingurita cu miere. Amestecati cu apa calduta sau cu ceai de musetel, adaugati putina zeama de lamaie si beti cate o cana de mai multe ori pe zi.
Daca simtiti ca va paste o raceala, simptomele sunt doar la debut, luati imediat masuri pentru a ucide, cum se spune, virusii din fasa: aplicati o picatura de ulei esential de eucalyptus radiata, una de ulei esential de rozmarin si trei de ravensara aromatica pe torace si pe spate. Masati pana cand uleiurile patrund bine in piele si repetati operatiunea de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.


Lista uleiuri esentiale - HOFIGAL : 


Ulei de Catina 20ML / 50ML / 100MLUlei esential Lavanda
Ulei esential BradUlei esential Eucalipt
Ulei esential FeniculUlei esential Levantica
Ulei esential MararUlei esential Menta
Ulei esential PinUlei esential Salvie

   



 Atentie: testati fiecare esenta inainte de a o aplica pe piele, ideal pe o suprafata mica de pe antebrat, pentru a verifica daca nu cumva sunteti alergici. Daca testul este pozitiv, in maximum 24 de ore zona pe care ati aplicat uleiul ar trebui sa se inroseasca si sa se inflameze.






Posted by Vali on 13:14 . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Uleiurile esentiale – adevarate antibiotice naturale

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign