:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Recomandari in ce priveste cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm

Specialiştii români avertizează că, în realitate, este corect să bem apă când ne este sete, iar cantitatea recomandabilă se calculează astfel: numărul de kilograme înmulţit cu 30 mililitri de apă sau un militru de apă pentru fiecare kilocalorie consumată.


Astfel, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, dr. Gheorghe Mencinicopschi, avertizează că studiul citat de presa britanică potrivit căruia nu este indicat să bem 2 litri de apă pe zi şi că acest consum duce la scăderea puterii de concentrare şi tulbură somnul, este "o manipulare gravă" şi "o pistă greşită".



Dr. Mencinicopschi arată că, în condiţii normale, un adult trebuie să consume o cantitate de apă echivalentă cu produsul dintre numărul de kilograme şi 30 mililitri. La 70 kilograme, este recomandabil să beţi aproximativ 2 litri de apă, aşa cum, la 50 de kilograme, este recomadabil să beţi 1,5 litri de apă.
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare a atras atenţia că şi spoturile televizate care recomandă să bem 2 litri de lichide pe zi sunt incorecte: trebuie să bem apă, nu orice lichide. Din punct de vedere ştiinţific, în condiţii normale, omul moare în trei zile dacă este lipsit de apă. Un alt argument în favoarea consumului de apă este şi faptul că viaţa s-a format în apă, mai arată dr. Mencinicopshi.
De altfel, şi dr. Eduard Adamescu, specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice, de la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, arată că un om tânăr, fără probleme de sănătate, nu trebuie să bea apă dacă nu îi este sete.
Problema apare la bătrâni, din cauza diferitelor boli. Nu mai trebuie să recomandăm 2 litri în orice situaţie, atrage atenţia dr. Adamescu. Astfel, o persoană sănătoasă trebuie să consume apă când îi este sete şi puţin mai multă, când face sport sau când este foarte cald şi transpiră excesiv. Persoanele care suferă de diferite afecţiuni trebuie să se consulte cu doctorul şi să consume apă în funcţie de specificul afecţiunii, explică medicul de la spitalul Nicolae Malaxa.
Şi dr. Corina Zugravu atrage atenţia asupra faptului că adulţii trebuie să bea apă când le este sete, întrucâtorganismul se reglează foarte bine în raport cu această senzaţie.
Totuşi, dr. Zugravu arată că, şi dacă am consuma mai multă apă pe zi decât este necesar, rinichii o vor elimina şi nu este nici un pericol, dacă avem un organism sănătos.
O altă modalitate de calcul a cantităţii recomandabile de apă pe care ar trebui să o consumăm este să înmulţim un mililitru de apă cu numărul de kilocalorii consumate.
Calea de mijloc este soluţia cea mai bună: bem apă când ne este sete, dar nici nu stăm 8 ore fără să consumăm nici un pic de apă, explică medicul. În plus, ea spune că "să stai să numeri paharele este o exagerare".

Posted by Vali on 09:56 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Recomandari in ce priveste cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign