:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Romania e pe lista neagra a UE.


Fondurile noastre vor fi directionate catre Grecia

Tara noastra a fost incapabila sa absoarba fonduri europene. Recent, pana si cele structurale au fost suspendate datorita nerespectarilor de termene de la Ministerul dezvoltarii, patronat de Elena Udrea.




Comisia Europeana a comunicat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Raportul preliminar al misiunii de audit efectuata in Romania in perioada 28 martie - 1 aprilie 2011, avand obiect verificarea mai multor proiecte finantate in cadrul Axei 2 a POR. In urma acestui raport s-a comunicat ca s-au intrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR) - "Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport", din cauza deficientelor constatate.


In Raport, Comisia Europeana vorbeste despre deficientele din sistemul de achizitii publice folosite in adjudecarea contractelor de lucrari in cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare.




Asa ca, Romania este pusa pe lista neagra a UE. Daca nu a luat fondurile, atunci ar putea ajuta la redresarea Greciei prin cedarea de fonduri europene elenilor. Acest plan urmeaza sa fie dezbatut la summitul de la Bruxelles de saptamana viitoare.
Tarile din UE, dar care nu fac parte din zona euro (adica nu au adoptat moneda euro), s-a putea implica in rezolvarea crizei din Grecia, a anuntat prim ministrul ungar Viktor Orban, care detine presedintia UE. Propunerea lui Orban suna astfel: "Tarile care nu au adoptat euro ar putea acorda statului elen un anumit procent din fondurile europene pe care le primesc".
"De exemplu, Ungaria si Romania, ca si Bulgaria ar urma sa primeasca mai putini bani europeni, restul sumei urmand sa ajunga la Grecia", a spus acesta. "Discutii pe aceasta tema ar putea avea loc in urmatoarele saptamani sau luni", a mai spus Orban, fara sa precizeze cine a propus acest plan.

Posted by Vali on 12:35 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Romania e pe lista neagra a UE.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign