:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Opt regiuni plus doua judete.

Opt regiuni plus doua judete, Covasna si Harghita! Aceasta este oferta maxima pe care Traian Basescu o face UDMR-ului, dupa cum a declarat seful statului in cadrul unui interviu la B1 TV.
Doar cu cateva ore in urma se vorbea despre noua regiuni de dezvoltare, in care Harghita si Covasna ar forma o regiune separata.
Aceasta ultima varianta, cu opt regiuni plus doua judete, ar veni doar cu o diferenta fata cea cu noua regiuni, anume ca regiunea Covasna – Harghita sa nu existe, iar aceste doua judete sa fie separate.
Reorganizarea administrativa a tarii a generat numeroase dispute, aproape fiecare partid prezentand o varianta proprie privind impartirea tarii.



Ce vrea UDMR
Astfel, UDMR ar sustine o reorganizare administrativa a Romaniei impartita in 16 regiuni (sau judete), in care Tinutul Secuiesc sa fie o regiune unitara.
Totusi, o astfel de varianta nu este avantajoasa pentru economia Romaniei, dupa cum a demonstrat Econtext in mai multe materiale (care se gasesc in articolele prezentate mai jos). In plus, aceasta organizare cu 16 regiuni nu este benefica nici pentru Tinutul Secuiesc, dupa cum am aratat intr-o analiza publicata astazi (si care poate fi citita aici).

articlol preluat: econtext.ro

Posted by Vali on 12:09 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Opt regiuni plus doua judete.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign