:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Patrunjelul, un dar al naturii in tehnici de salvarea sanatatii.

Noi cercetari asupra acestei plante firave, prezenta in alimentatia noastra de 2.300 de ani, pun in lumina multe calitati care definesc patrunjelul drept un adevarat campion al sanatatii, medicament cu valente multiple, de o valoare nepretuita, a carui consumare sub diferite forme vindeca numeroase afectiuni, de la durerea de dinti pana la bolile reumatice, anemii si cancer. 
Consumat zilnic, patrunjelul verde este un factor de intinerire, stimuleaza fertilitatea, este antireumatic si anticancerigen, fiind recomandat si in tratarea tuturor bolilor de nervi.

Mai "tare ca portocala si spanacul

Daca racesti usor, ai o digestie cu probleme, esti stresat (stresul consuma rapid substantele nutritive si slabeste sistemul imunitar) sau nu consumi prea multe vegetale, poate e timpul sa faci o cura de patrunjel. Aceasta planta este pe drept cuvant o adevarata polivitamina fortifianta, unul dintre cei mai importanti furnizori de vitamine din lumea vegetala, continutul sau nutritiv fiind identificat pe cale biochimica inca din 1978. Asadar, patrunjelul contine: provitamina A, vitaminele B, K si E, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila precum si histidina, aminoacid care "franeaza dezvoltarea tumorilor. 100 de grame de patrunjel proaspat contin 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan. Iata ca patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si varza si contine mai mult fier decat spanacul. Pe de alta parte, contine bor si mai mult fluor decat orice alt aliment, contribuind la mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatura de patrunjel furnizeaza mai multe proteine decat doua oua.

Patrunjelul contine si compusi care produc vitamina B12. Acestia sunt necesari pentru formarea hematiilor si pentru o crestere normala a celulelor, importanti pentru fertilitate, sarcina, potenta, imunitate si prevenirea bolilor degenerative. Actiunea vitaminei B12 este insa blocata de anticonceptionale, antibiotioce, substante toxice, stres, de un ficat lenes si de excesul de bacterii sau paraziti in colon si in tractul digestiv, iar patrunjelul contribuie la distrugerea acestor elemente inhibitoare. Este de retinut ca, pe langa faptul ca ofera substante nutritive esentiale, patrunjelul echilibreaza si stimueaza energia organelor, imunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor.

Antianemic si antitumoral

Proprietatea antitumorala a frunzelor de patrunjel este o descoperire recenta a cercetatorilor din domeniul profilaxiei si combaterii cancerului. Consumat crud, in salate, in ciorbe sau ca atare, patrunjelul verde protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul si rinichii de aparitia cancerului. S-a observat o ameliorare a starii de sanatate a persoanelor care aveau tumori cerebrale si consumau regulat patrunjel verde.

Patrunjelul este util si in tratarea anemiei, gusii, obezitatii - avand abilitati de neegalat in arderea grasimilor - enuresis, retinerea de apa in celule, indigestii, gaze, tulburari menstruale, viermi, tumori, halena. Reface digestia, fortifica ficatul, hraneste sangele si elimina toxinele, contribuind la intinerirea organismului. Este benefic pentru buna functionare a tiroidei, a plamanilor, stomacului, vezicii urinare, a uterului, rinchilor si a glandelor suprarenale, purifica sangele si fluidele organismului. De asemenea, regleaza nivelul estrogenului si reface circulatia sanguina a uterului. Intarzierea ciclului, sindromul premenstrual si efectele menopauzei (iritabilitate, depresie, caderea parului, piele uscata etc.) se pot remedia prin consumul regulat de patrunjel.

Ajuta mecanismele de aparare ale organismului prin suprimarea bacteriilor daunatoare, fiind un puternic fortifiant al imunitatii, iar elementele sale antioxidante mentin elasticitatea si tineretea vaselor sanguine. Este de retinut si faptul ca patrunjelul reduce efectele nocive ale consumului de alcool si tutun si ajuta in lupta impotriva dependentei.

Cura cu salata - fortifica sistemul imunitar
Se marunteste o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si putina zeama de lamaie. Se mai pot pune cativa catei de usturoi, seminte de dovleac tocate marunt ori susan. Salata se consuma zilnic, timp de 10-14 zile.
Cura este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.


Cura cu suc - benefica in hepatita si dismenoree
O legatura mica de patrunjel se pune in storcator si se adauga apa cat sa cuprinda planta. Se paseaza totul pana devine o pasta care se bea ca atare sau filtrata, imediat ce a fost preparata. Se consuma zilnic, inainte de masa, timp de doua saptamani, ca vitaminizant si fortifiant. Bolnavilor de hepatita A, B si C li se recomanda sa ia zilnic cate 15 linguri cu suc proaspat de frunze de patrunjel, inainte de masa, timp de o luna.
Pentru ameliorarea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se beau, cu cateva zile inainte de ciclu, cate 100 ml suc de frunze pe zi.

Atentie! Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care se consuma in cantitati mici (in caz contrar determinand tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume (morcov, telina sau spanac).

Vinul de patrunjel
Vinul de patrunjel este un leac stravechi, cunoscut de aproape un mileniu, eficient in ameliorarea durerilor care prevestesc afectiuni cardiace si contribuind la insanatosire in cazurile de insuficienta cardiaca.

Zece tulpini proaspete de patrunjel, cu frunze cu tot, se pun se pun la fert intr-un litru de vin natural la care se adauga una-doua linguri de otet curat de vin. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi se topeste in aceasta fiertura o cantitate de 300 g miere de albine. Se ia de pe foc si se lasa sa stea 5 minute. Vinul se filtreaza fierbinte si se trage in sticlute curate, perfect uscate, clatite in prealabil cu alcool tare, apoi se astupa ermetic. Din acest preparat se vor lua doua-trei linguri pline pe zi.

Colici si calculi renali
Se rad 250 g de radacina de patrunjel si se pun la fiert intr-un litru de apa. Cand lichidul scade la o cana, se strecoara si se imparte in trei portii care se beau pe indelete dimineata, la pranz si seara, pe nemancate. De precizat ca, in cursul intregii zile, nu se mananca nimic altceva. Pana a doua zi piatra se transforma in nisip si se constata depunerea sa in urina colectata intr-un vas. In caz de colica renala, durerile inceteaza de la prima ceasca.

Caria dentara dureroasa
Se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau o bucata de radacina pana se obtine o pasta care se framanta cu putina sare. Cocolosul format se introduce in caria dentara sau in urechea corespunzatoare partii dureroase. Durerea va trece foarte repede.

Posted by Vali on 10:34 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Patrunjelul, un dar al naturii in tehnici de salvarea sanatatii.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign