:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

TRATAMENTE CU CEAPA -

Afectiunile respiratorii - reteta de preparare: se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, vreme de cinci minute, intr-o cana de apa, dupa care se lasa sa se raceasca vreme de 10 minute, acoperind vasul. Se strecoara si se bea pe stomacul gol cat de fierbinte posibil.
Ceaiul nu este foarte placut la gust, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.


 Gripa - se lasa la macerat patru cepe, timp de 24 de ore, într-un litru de apa calduta. Se bea o ceasca între mese si înca una înainte de culcare. Acest preparat luat dimineata pe stomacul gol, mai are proprietatea de a ameliorara diabetul.
Solutia alcoolica de ceapa ajuta la resorbtia edemelor de la nivelul membrelor inferioare: se toaca foarte fin 150 g de ceapa. Se adauga o cantitate egala de alcool de 90°. Se lasa la macerat zece zile, agitând zilnic vasul. Se strecoara, storcând foarte bine. Se iau trei - patru lingurite pe zi, eventual dizolvate în putina apa. Se face o cura de o luna, care poate fi reluata de doua sau de trei ori pe an.

- Daca simtiti ca ati luat gripa, imediat radeti putina ceapa, aranjati-o pe 2 bucatele mici de tifon si introduceti-le in nas. Pielea de langa nas o ungeti cu crema. Aplecati capul putin inainte, astfel ca sucul sa nu curga in gat si respirati prin tampoane 10 minute.

- O varianta de inhalatie, pentru gat. Ceapa rasa se pune pe o farfurioara, se acopera cu o palnie si bolnavul respira prin ea.

- Contra gripei se mai face un macerat din 2 cepe taiate in felii subtiri care se pun intr-un litru de apa plata sau de izvor. Se va lua un pahar de macerat intre mese si un alt pahar seara la culcare, vreme de vreo 15 zile.


Febra - poate scadea daca puneti in urechi, pe timpul noptii cate o bucata de ceapa, invelita in tifon.

Bronsita si tuse - se taie felii doua cepe apoi se coc usor, fara apa sau grasime. Apoi se zdrobesc putin cu podul palmei sau cu fundul unei cani, se pun într-un tifon si se aplica pe piept sau pe gât sub forma de cataplasma, se mentin toata noaptea, fixându-se cu ajutorul unui bandaj lejer.

- prajiti  2 cepe si puneti-le pe pieptul uns cu ulei de masline. Acoperiti-va cu o flanela pentru a mentine calduta. Puneti o perna electrica sau o sticla de apa fierbinte pe piept pentru descongestionare.

- se iau dimineata, la pranz si seara, cate 2-3 lingurite de sirop de ceapa, in cure de cate 2-3 saptamani. Este un remediu util, mai ales in tratamentul bronsitei infectioase, dar si al celei tabagice, precum si al celei alergice.


Tuse persistenta, convulsiva - se bea decoct de ceapa cat de fierbinte posibil, indulcit cu miere. Doua-trei cani pe zi din acest remediu prea putin placut la gust, ba chiar respingator pentru unii, are efecte aproape miraculoase de oprire a acceselor de tuse, de eliminare a secretiilor de pe arborele bronsic, de refacere a epiteliilor distruse de infectia respiratorie.

- Ceapa cu miere de albine infuzata timp de 12 ore. Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi sau se bea sucul astfel preparat.
- Coaja de la 10 cepe cu 1 l de apa se fierbe intr-un vas inchis timp de 15 minute. Inainte de masa, se beau cate 150 g din acesta compozitie de 3 ori pe zi. Ceaiul se bea cald, indulcit doar cu miere naturala, fara alte adaosuri.
- 10 cepe mari si un catel de usturoi se fierb in lapte proaspat, nepasteurizat. Se adauga miere, se bea o lingurita de trei ori pe zi. Este un foarte bun expectorant.

- Se ia o sticla si se umple cu ceapa tocata. O acoperi cu coca si o pui in cuptor pana cand s-a copt bine. Se lasa la racorit. Copiilor pana intr-un an li se administreaza o jumatate de lingurita pe zi. Pentru copiii mai mari, fac miracole doua linguri din aceasta compozitie, de trei ori pe zi.

- Ceapa cu miere: sucul de ceapa se amesteca in parti egale cu miere, preferabil poliflora. Se va lua din aceasta de cate ori este nevoie in cazul tusei, sau pentru tratament preventiv cate o lingurita de 3 ori pe zi.


Tuse uscata - se ia o ceapa care se toaca marunt apoi se amesteca cu doua linguri de grasime de gasca. Se face masaj pe gat, iar dimineata mananci o lingurita din aceasta compozitie.

- luati 1 cartof, 1 ceapa, 1 mar crude; spalati-le bine, curatati-le si puneti-le intr-un litru de apa. Fierbeti-le pana ce apa scade la jumatate. Luati cate 1 lingurita de fiertura inainte de masa.

Laringita - se prepara o tinctura de ceapa din  500 ml alcool 40 grade si 500 grame de ceapa. Se lasă 10 zile la macerat, apoi se filtrează.Se ia câte 1 linguriţă înainte de masa de prânz şi seara. Preparatul este util si in tratarea  prostatitei ( inflamarea prostatei ). Pentru prostatita tratamentul se face doar zece zile pe lună, apoi pauză douăzeci de zile.

Adjuvant in astmul bronsic - zilnic se bea un sfert de pahar de lapte fierbinte, in care se pune o lingurita de suc de ceapa si cateva picaturi de suc de usturoi. Acest preparat favorizeaza eliberarea arborelui bronsic de secretii, elimina in buna masura senzatia de sufocare, previne contractura spastica a cailor respiratorii.

Dureri de gat - intern tinctura ( o lingurita inaintea fiecarei mese ) iar extern cataplasme cu ceapa coapta aplicate calde.

Guturai -  se taie ceapa rondele, se macereaza timp de 24 de ore, pe o farfurie, cu suficient zahar tos; din lichidul extras se beau 2-5 lingurite pe zi, treptat. Preparatul este util si in caz de tuse.

Raceala usoara - suc cu miere ( maxim 10 linguri suc de ceapa pe zi ), tinctura cu vin ( la 1 litru de vin alb se vor pune 50 ml suc de ceapa. Se lasa timp de 8 zile, apoi se va strecura. Se complecteaza din nou la 1 litru vinul, dupa care se poate consuma ca tratament cate o lingura de 3 ori pe zi). Este bine sa se ia inainte de mese cu 30 minute., Extern se pun cataplasme cu ceapa pe torace.

- sirop de ceapa: se scobeste o ceapa si, in locul miezului inlaturat se pune timp de 10-12 ore, miere de albine. Se ia cate o lingurita la 6 ore, timp de 7 zile.

Pneumonie - tinctura  de ceapa cu miere cate o lingura de 3 ori pe zi inaintea meselor principale.

- comprese cu ceapa pe talpi ( sosete cu ceapa ) produc o usurare in cazul unor afectiuni precum: pneumonia ( doar cu avizul medicului ), gripa, febra, dureri de urechi, durerile de dinti.
"Sosetele cu ceapa" pot fi folosite de adulti si de copii (incepand de la 6 luni).
Este foarte important ca picioarele si corpul, sa fie bine incalzite. Picioarele trebuie sa ramana calde pe parcursul aplicarii.

Mod de preparare - se iau 4 cepe ( cate 2 cepe de picior ), se taie in felii mai grosute si se pun pe o bucata de panza din bumbac subtire.  Pliati marginile peste ceapa si incalziti compresa pe dosul unui capac asezat pe o oala cu apa care fierbe. Presati apoi compresa intre palme, ca sa zdrobiti ceapa si asezati-o pe talpa tragand apoi o  soseta de lana peste ea. Piciorul trebuie sa ramana cald (folositi eventual si o buiota sau o sticla cu apa fierbinte). Compresa poate fi tinuta peste noapte.


Stari febrile, migrene, diaree, viermi intestinali - o ceapa tocata, peste care se toarna 0,5 litri de apa fierbinte, se inveleste si se infuzeaza 12 ore. Se consuma ¼ de pahar de 3-4 ori pe zi cu 20 minute inainte de masa.


Un medicament numit... CEAPA


De la o vreme incoace, tot ce punem in farfurie se studiaza in laboratoare si universitati.

Stiinta isi intoarce atentia spre farmacia naturii, descoperindu-i cu uimire potentialul, subapreciat pana acum. Iar printre motivele de mirare, la loc de frunte se afla una dintre cele mai umile legume, pe care nimeni nu da doi bani: ceapa. Pare de necrezut, dar in spitale universitare din Japonia, din Iran sau din Rusia, in laboratoarele unor facultati de medicina si farmacie din Italia, din Israel, din India sau din Franta, ceapa se afla in topul celor mai cercetate legume. Concluzia e simplu de tras: ceapa are un potential vindecator uluitor, pe care daca noi, oamenii moderni, l-am cunoaste in profunzime, am putea sa ne punem la adapost si chiar sa ne tratam de boli pe care, deocamdata, medicina moderna nu stie sa le vindece.

Boli ce pot fi prevenite cu ceapa

Cancerul - un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.
Litiaza renala cu urati - este foarte bine prevenita de consumul zilnic al unei salate de ceapa (120 grame), asezonata cu suc de lamaie. Substantele active din ceapa dizolva calculii cu urati si previne formarea altora noi.
Diabetul - doua studii independente facute de spitalele universitare ale unor facultati de medicina din India arata ca un consum zilnic semnificativ de ceapa cruda (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind si chiar tratand diabetul. Interesant este ca in aceleasi studii s-a pus in evidenta un alt fapt remarcabil: ceapa NU reduce nivelul glicemiei la cei care nu sufera de diabet.
Ateroscleroza - un studiu preliminar realizat cu voluntari barbati arata ca administrarea a 50 grame de ceapa proaspata pe zi diminueaza foarte mult riscul cresterii colesterolului seric, determinat de o alimentatie cu un continut ridicat de grasimi. De asemenea, consumul de ceapa previne ateroscleroza, ischemia cardiaca si amelioreaza hipertensiunea.
Imbatranirea prematura - un studiu facut de o echipa de medici de la Novi Sad, Serbia, arata ca ceapa cruda consumata zilnic are efecte bune de combatere a afectiunilor cardiovasculare si a imbatranirii, datorita neutralizarii radicalilor liberi de catre substantele antioxidante din ceapa.


Atentie...!!!
Ceapa abandonata....este toxica....se consuma imediat in stare prospata, nu se pastreaza dupa o zi pe alta ni macar in folie sau recipiente..!!! atentie fast food

Tratamente interne cu ceapa

Tulburari de memorie - se trateaza cu ceapa cruda, cate 80 de grame (o ceapa mai mare) pe zi. Substantele active din ceapa au efecte neuroprotectoare si imbunatatesc irigarea cu sange a creierului. Tratamentul cu ceapa inlatura mai ales problemele legate de memoria de scurta durata, adica exact cea care este cel mai afectata in primele faze la bolnavii cu Alzheimer. Tratamentele cu ceapa imbunatatesc totodata si coordonarea motorie, fiind o sansa pentru persoanele in varsta.

 Depresie - doua-patru linguri de suc proaspat de ceapa, administrat dimineata si seara, sunt un leac surprinzator de puternic impotriva depresiei. Sucul foarte proaspat de ceapa, administrat pe stomacul gol, cu putin suc de fructe (mere sau portocale), stimuleaza puternic activitatea sistemului nervos central, inducand o stare de vioiciune, optimism, dorinta de actiune.
Sterilitate masculina - ceapa consumata sub forma de salata este un stimulent al activitatii gonadelor la barbati, imbunatatind productia de sperma, dar si de testosteron. Astfel, ceapa este si o speranta in tratamentul efeminarii barbatilor moderni, care au ajuns din cauza tulburarilor endocrine produse de alimentatie, de sedentarism ori de consumul de alcool, sa se confrunte in numar tot mai mare cu obezitatea, celulita, vergeturile, ginecomastia etc.
Tuse persistenta, tuse convulsiva - se bea decoct de ceapa cat de fierbinte posibil, indulcit cu miere. Doua-trei cani pe zi din acest remediu prea putin placut la gust, ba chiar respingator pentru unii, are efecte aproape miraculoase de oprire a acceselor de tuse, de eliminare a secretiilor de pe arborele bronsic, de refacere a epiteliilor distruse de infectia respiratorie.
Litiaza biliara - se iau zilnic 2-3 lingurite de ulei, in care s-a macerat ceapa, preparat dupa reteta data in anexa acestui articol. Tratamentul se face vreme de 14 zile, urmate de 7 zile de pauza, dupa care se poate relua. Este eficient pentru prevenirea formarii unor noi calculi biliari, dar si pentru eliminarea celor existenti, mai ales daca nu sunt de dimensiuni foarte mari.
Bronsita - se iau dimineata, la pranz si seara, cate 2-3 lingurite de sirop de ceapa, in cure de cate 2-3 saptamani. Este un remediu util, mai ales in tratamentul bronsitei infectioase, dar si al celei tabagice, precum si al celei alergice.

Adjuvant in astmul bronsic - zilnic se bea un sfert de pahar de lapte fierbinte, in care se pune o lingurita de suc de ceapa si cateva picaturi de suc de usturoi. Acest preparat favorizeaza eliberarea arborelui bronsic de secretii, elimina in buna masura senzatia de sufocare, previne contractura spastica a cailor respiratorii.
Infectie cu candida pe traiectul digestiv - un studiu foarte recent arata ca sucul de ceapa (50 ml), administrat in 3-4 reprize pe parcursul unei zile, combate infectiile cu candida si cu multe alte ciuperci parazite, la fel de eficient ca multe alte medicamente de sinteza, fara a da obisnuinta si nici reactii adverse. Acelasi studiu arata ca in tratarea candidei, cele mai bune rezultate se obtin prin asocierea cepei cu usturoiul.
Adjuvant in ascita si in edeme cardiace - se consuma zilnic 50 ml de suc de ceapa dizolvat intr-un pahar (200 ml) de lapte cald. Este un remediu stravechi (prima oara a fost consemnat de catre Plinius cel Batran, cu 2000 de ani in urma), care in multe cazuri a dat rezultate bune.

Tratamente externe cu ceapa

Alopecie - o echipa de la departamentul de dermatologie si venerologie a universitatii medicale din Bagdad, Irak, a facut studii, publicate in "Journal of Dermatology", despre efectele cepei in aceasta afectiune. Sucul proaspat de ceapa a fost aplicat sub forma de frectie usoara, pe zonele afectate, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni. Reinceperea cresterii parului s-a declansat dupa 2 saptamani de la inceperea tratamentului, dupa 4 saptamani efectul fiind sesizat la 47% din pacienti, iar dupa 6 saptamani la 86,9% dintre pacienti. Efectele la barbati sunt considerabil mai bune decat la femei (93% au raspuns pozitiv la tratament fata de 71,4%, in cazul femeilor).
Eczeme - componentii cu sulf, care dau mirosul specific din ceapa, sunt antiinflamatori si au efecte antibacteriene si antifungice puternice. Din acest motiv, cataplasmele cu ceapa aplicate zilnic, vreme de 45 de minute, pe eczemele infectioase, dar si pe cele alergice, duc la diminuarea suprafetei zonelor afectate de catre acestea si la scaderea unor simptome conexe (mancarimi, usturime etc.).
Degeraturi - se pun cataplasme cu ceapa rasa pe zonele afectate, care se tin vreme de minimum doua ore. Este un tratament care da rezultate neasteptat de bune in degeraturile de gravitate mica si medie.
Retentie de urina - un remediu de prim ajutor este cataplasma cu ceapa pusa pe zona abdominala inferioara, vreme de cateva ore. Nu se stie exact mecanismul de actiune al acestui remediu, dar are efecte certe de stimulare a functionarii rinichilor si eliminare a urinei.

Remedii din ceapa

Salata

Este forma ideala de consum pentru o persoana care vrea sa obtina rezultate terapeutice de durata. O ceapa mare (minim 80 de grame) se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Apoi se freaca putin cu un varf de cutit de sare, se adauga suc de lamaie si patrunjel tocat marunt dupa gust. Se consuma la o masa, doza fiind suficienta pentru o zi.

Sucul proaspat

Se poate obtine astfel:
* cu masina de tocat carnea, filtrand prin tifon ceapa dupa ce a fost bine zdrobita si rezultand astfel un suc albicios
* cu o razatoare fina, prin care se da ceapa si apoi se stoarce prin tifon
* cu storcatorul electric centrifugal, obtinand un suc ceva mai limpede si mai pur, intrucat pulpa este partial retinuta prin centrifugare.
Indiferent de metoda prin care a fost obtinut, sucul de ceapa este bine sa se consume proaspat, cate 20-50 ml in doza unica, administrata inainte de masa
.

Decoctul de ceapa

Se foloseste in afectiunile respiratorii si se consuma cat de fierbinte se poate suporta. Iata reteta de preparare: se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, vreme de cinci minute, intr-o cana de apa, dupa care se lasa sa se raceasca vreme de 10 minute, acoperind vasul. Se strecoara si se administreaza cat de cald posibil, cu miere.

Siropul de ceapa

Se amesteca foarte bine 10 linguri de suc de ceapa cu 20 de linguri de miere de salcam, dupa care se pune intr-un borcan la pastrare. Se administreaza din acest preparat 2-3 lingurite, de trei ori pe zi.

Maceratul de ceapa in ulei

Doua cepe mari se taie marunt si se pun la macerat vreme de 6 zile, intr-o cana de ulei virgin de masline (daca nu va permiteti, este bun si cel de floarea-soarelui). Dupa macerare, preparatul se filtreaza prin tifon si se pastreaza inchis ermetic. Se administreaza cate 3-4 lingurite pe zi.

Cataplasma cu ceapa

1-2 cepe se taie fin, se invelesc in tifon subtire si apoi se aplica pe zona afectata, unde se tin vreme de 30-120 de minute. Este bine ca peste cataplasma cu ceapa sa se puna si o folie de plastic, pentru a impiedica evaporarea unor substante active, dar si pentru a diminua

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu ceapa

Ceapa se consuma cu prudenta de catre bolnavii de gastrita, de colita de fermentatie si de cei cu colonul iritabil. Exista relativ multe persoane care au o intoleranta digestiva mai mica sau mai mare la ceapa. In cazul lor ingerarea cepei poate inhiba peristaltismul gastric, poate incetini procesul digestiv, mergand pana la aparitia starilor de greata si a indigestiei puternice. In aceste cazuri doza de ceapa va fi redusa pana la limita suportabilitatii, organismul urmand sa fie obisnuit gradat cu acest remediu. De asemenea, este bine ca dupa administrarea cepei sa se consume o portocala acrisoara, si sa se mestece dupa aceea indelung coaja puternic parfumata a acesteia (este si una dintre putinele metode

Descarcati aici

Posted by Vali on 10:04 . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for TRATAMENTE CU CEAPA -

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign