:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

CARTOFUL CA MEDICAMENT - leacuri si tratamente populare

SUCUL DE CARTOFI CRUZI

Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este un antispastic, diuretic, emolient.


Intr-un pahar de vin, se pun doua degete de suc si restul apa calda. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se poate amesteca si cu supa sau ciorba. Ca toate sucurile, si cel de cartofi se altereaza repede; de aceea, trebuie extras si consumat imediat.

Milioane de oameni sufera de artrita, dar putini cunosc actiunea benefica a sucului de cartofi impotriva acestei boli. Extractul crud e indicat si in hepatita si litiaza biliara, constipatie, hemoroizi, scorbut. Sucul de cartofi din soiurile rozalii contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Amidonul de cartof este antiinflamator in bolile gastrointestinale, in intoxicatii cu substante toxice.

Tratarea ulcerului gastric si duodenal - Sucul de cartofi cruzi, consumat intern, are acţiune favorabilă în afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, ca şi în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă (boli cunoscute ca „nervi la stomac“). Se beau câte 75-100 ml de suc înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, în cure de 2-3 săptămâni. Se poate folosi atât sucul simplu, cât şi în amestec cu suc de morcov şi de ţelină.

Ulcer - mincati zilnic doua-trei felii de cartofi cruzi cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.

Dureri in git - se pun cartofi cruzi rasi si dati prin alcool incalzit. Amestecul se aseaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gitului. Infasurati apoi gatul cu un prosop pentru a mentine caldura pentru mai mult timp.

Arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale pleoapelor, cicatrizeaza mucoasele şi rănile infectate, buboaie -  se aplica sub formă de cataplasmă cu cartofi cruzi răzuiţi sau terci din cartofi fierţi. Sub aceleaşi forme se aplică, timp de 15minute pana la 2 ore ( depinde de suferinta ), pe ochi cu vânătăi, pe cearcăne, umflături ale pleoapelor şi riduri din jurul ochilor. Se schimba cataplasma, pâna la vindecarea completa.

Vindecarea usoara a inflamatiilor si ranilor - razuiti trei cartofi cruzi si amestecati-i cu lapte. Intindeti acest amestec pe o pinza si aplicati pe zona afectata.

Negi - se pune cartof crud, ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza.

Pecingine sau impetigo -  amidonul din cartof are un efect calmant. Se da prin mixer un cartof crud, dupa care se întinde pasta obtinuta pe fata. Se lasa zece minute, apoi se clateste.

Arsuri solare - se taie câtiva cartofi în rondele subtiri. Se aplica pe partile lezate, lasand sa actioneze câteva minute.

Ulcer, hemoragie - se recomanda suc de cartofi cruzi timp de o luna, chiar daca scaunul devine de a doua zi normal si durerile zilnice dispar. Se bea un 1/2 pahar de 3-4 ori/zi, cu 1/2 h inainte de masa. Se pot adauga miere, suc de lamaie sau suc de morcov.

Insomnie, dureri puternice de cap - beti cite o jumatate sau un sfert de pahar de suc de cartofi, cu o jumatate de ora inaintea prinzului si a micului dejun. Cura dureaza 3 saptamani.

INGRIJIRE COSMETICA

Ten gras - aplicati o data pe saptamina o masca pe baza de cartof ras amestecat cu zeama de lamiie si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti cu ceai de galbenele sau apa minerala.


Ingrijirea mâinilor - se prepara glicerolat de amidon obţinut din 10 g de amidon de cartof, 10 ml de apă şi 130 ml de glicerină. După amestecare, se încălzeşte la bain-marie într-un vas de sticla sau portelan şi se amestecă, fără întrerupere, până se obţine o masă gelatinoasă omogenă.

Albirea mainilor - se foloseşte o pastă obţinută din doi cartofi fierţi şi daţi prin maşina de tocat, amestecaţi cu o lingură de glicerină şi cu zeama unei lămâi. Mâinile care au căpătat mirosuri neplăcute de la diferite produse se freacă cu un cartof crud, tăiat proaspăt.

CARTOFUL PREPARAT - fiert sau inabusit

foloseste la urmatoarele afectiuni: abcese, acidoza, afectiuni digestive si ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe, crapaturi ale pielii, demineralizare, dezechilibre ale nutritiei, diabet, dispepsii, dureri migrenoase, edem in insuficienta renala, erizipel, eruptii ale pielii, flegmoane, furuncule, gastrita, glicozurie, hemoroizi, hepatism, insomnie, intestine lezate, litiaza in special renala, nevralgii, obezitate, panaritiu, plagi atone, reumatism, sciatica, scorbut, tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal, ulcere varicoase.

DIABET - Cartoful copt in cenusa sau in cuptor in asa fel incit sa nu i se piarda nici savoarea, nici calitatile nutritive este recomandat diabeticilor ( reduce glicemia din sange). Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu...

Cartoful reduce glicozuria, determina o ameliorare a starii generale si, la bolnavii cu complicatii chirurgicale, o revitalizare a tesuturilor, prin favorizarea proceselor de cicatrizare.

DIETA - O portie de cartofi copti, consumati cu tot cu coaja, impreuna cu o salata de varza, asigura necesarul de fibre alimentare pentru intreaga zi, inlatura senzatia de foame, stimuleaza eliminarea reziduurilor din organism.
Ca aliment dietetic, cartoful se recomandă în boli ale ficatului şi ale căilor biliare, consumat fiert, facut piure sau copt.

CISTITA - cartofii fierti si cei copti consumati zilnic ajuta la alcalinizarea urinei, ceea ce are ca efect colateral optimizarea actiunii antibioticelor naturale sau de sinteza cu care se trateaza cistita.

ULCER - Inlesneste functiile intestinale, combate ulcerul, este cicatrizant. La colitele cronice, crampe stomacale şi în constipaţia cronică se prepară meniuri cu cartofi fierţi, din soiurile mai bogate în amidon, preparate sub formă de supe, creme, budinci, piure cu lapte, unt sau brânză de vaci. Un consum zilnic de 200-300 de grame de cartofi, timp de un an, reglează procesele de secreţie acidă şi reduce riscul apariţiei ulcerelor stomacale.

INDIGESTIE - cartofii fierti in coaja, sub forma de piure sau consumati ca atare, sunt indicati persoanelor care se confrunta cu indigestii frecvente. Le este recomandat un semi-repaus alimentar de 24-72 de ore, timp in care se consuma doar cartofi fierti, apoi introducandu-se, foarte gradat, si alte feluri de mancare. Atentie, insa, cartofii copti, prajiti sau fierti, consumati zilnic, in exces, pe perioade lungi de timp (de ordinul saptamanilor si al lunilor) pot produce hiperaciditate gastrica.

INSOMNIE - vitamina B6 continuta in mari cantitati in coaja cartofilor joaca un rol esential in sintetizarea unor neurotransmitatori care induc starea de relaxare si de somn. Cartoful fiert ( fiind un slab hipnotic si calmant ) e foarte bun pentru persoanele nervoase, cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa.
Miezul crud al cartofilor contine anumite substante cu efecte sedative si usor somnifere. Un pahar de suc de cartofi consumat seara, inainte de ora 20, ajuta la dobandirea unui somn mai bun si mai odihnitor.

RINICHI - La nivelul rinichilor, dizolvă sărurile de calciu (oxalaţi, uraţi, fosfaţi) din structura calculilor renali, iar prin efectul alcalinizant şi diuretic elimină acidul uric, fiind indicat în gută, glomerulonefrită, reumatism şi poliartroză.

REUMATISM - amelioararea durerilor de sciatica si dureri reumatice se recomanda: 100 g de cartofi se fierb intr-o jumatate de litru de apa. Pasta inca calda se intinde pe o carpa si se aplica pe locul dureros.
Se administrează 2 linguriţe de suc proaspăt obţinut din cartofi cruzi, înainte de principalele mese sau se tine un tratament mai complex pe durata a doua luni, timp in care dimineata se bea cate o ceasca de decoct combinat de cartofi, iar cu o ora inainte de masa de pranz si de cina se consuma cate un pahar de suc de cartofi. Atat decoctul de coji de cartofi (bogat in minerale, in substante cu efect diuretic), cat si sucul de cartofi (bogat in vitamine, in substante cu efect antiinflamator) sunt utile in toate formele de reumatism, reducand inflamatia tesuturilor articulare, stopand procesele degenerative, favorizand redobandirea flexibilitatii articulatiilor.

CONSTIPATIE CRONICA - se face o cura de 1-3 zile, in care se consuma cartofi fierti si copti in coaja. Se recomanda regim alimentar alaturi de cartofi cu : salata verde, varza, tomatele, spanacul, castravetii, telina verde, salata de sfecla rosie, uleiul virgin de masline. Se poate consuma, in fiecare dimineata si seara, un pahar de suc proaspat de cartofi, pentru reglarea florei intestinale. Pe timpul curei, se face si cat mai multa miscare, mai ales exercitii fizice pentru abdomen. Acest tratament simplu este foarte eficient, regleaza digestia si flora intestinala, aduce un aport masiv de fibre alimentare si stimuleaza peristaltismul intestinal.

IMUNITATE - in cartofii puternic pigmentati, de culoare rosie sau galbena intensa, exista substante antioxidante cu o actiune certa de imbunatatire a imunitatii. Simplul consum al acestor cartofi, fierti in coaja, o data pe zi, pe timpul a trei saptamani, imbunatateste simtitor raspunsul sistemului imunitar la infectiile respiratorii sau la cele urinare.

Avand in compozitie numai hidrati de carbon si foarte putine proteine, ei sunt foarte usor de digerat si de asimilat de catre organism.

Posted by Vali on 10:31 . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for CARTOFUL CA MEDICAMENT - leacuri si tratamente populare

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign