:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Ozonoterapia, metodă medicală şi cosmetică

Bazata pe certitudinea ca la baza oricarei afectiuni exista oxigenarea (la nivel celular) insuficienta, tratamentul bazat pe Oxigen-Ozon face "reparatia" din interior, reducind zona afectata printr-o modalitate asemanatoare cu regenerarea. Oxigenul este sursa de viata. El ne ajuta sa traim. Acum, ne ajuta si sa ne vindecam!
Oxigeno-ozonoterapia este o metodă medicală care se bazează pe proprietăţile oxigenului şi ale ozonului.

Lipsa oxigenului din corp se manifestă prin oboseală, dificultăţi ale digestiei, dureri musculare, senzaţia de vertij, de instabilitate, comportament iraţional, chiar depresiv, complicaţii respiratorii şi, mai ales, slăbirea sistemului imunitar, ceea ce duce la imposibilitatea organismului de a se mai apăra împotriva atacurilor virale sau bacteriene. Oxigeno-ozonoterapia aduce mai mult oxigen în organism şi creşte capacitatea lui de a folosi oxigenul.

Domenii de utilizare

Amestecul de oxigen şi ozon se administrează prin mai multe metode. Gazele pot fi amestecate cu o cantitate de sânge de la pacient, care apoi este administrată intravenos pacientului, sau injectate sub piele ori direct în muşchiul inflamat cu ajutorul unei seringi. Există, de asemenea, uleiuri şi creme pe bază de oxigen şi ozon, apă ozonată, care se administrează pe cale orală, şi băi cu ozon. Uleiurile şi cremele sunt recomandate pentru tratament anticelulitic sau pentru îngrijirea pielii, ajută la reducerea ridurilor şi înlăturarea acneei. Potrivit dr. Tiron, ozonul se foloseşte în diferite concentraţii, în funcţie de efectele urmărite, fără a depăşi o anumită concentraţie. „În concentraţii mici, are efecte cosmetice (duce la dispariţia vaselor capilare inestetice, la îndepărtarea celulitei şi vergeturilor, îmbunătăţeşte drenajul limfatic), iar în concentraţii mai mari are efect antialgic. La peste 50-60 de micrograme se produce imunodepresie“, a spus medicul dr. Ştefan Tiron din Bucureşti

Domeniile în care este recomandată oxigeno-ozonoterapia sunt dermatologia (herpes Zoster şi Simplex, acnee, eczemă, lipodistrofie), nefrologia şi dializa (adjuvant în tratamentul bolilor ischemice metabolice osteoarticulare cauzate de tratamentul îndelungat), neurologia (cefalee în cască, depresie, boli neurovasculare). Specialiştii spun că durerea de cap dispare complet chiar după prima şedinţă de terapie. Metoda mai este recomandată în medicina dentară, la tratamentul cariilor şi dezinfectarea postoperatorie, şi în oncologie, ca adjuvant în radio-chimioterapie.

PRELUARE DIN TRATATUL PENTRU OXIGEN-OZONO TERAPIA MULTIOSSIGEN, REALIZAT DE SOCIETATEA STIINTIFICA ITALIANA DE OXIGEN-OZONO TERAPIE
Printre afectiunile in care Oxigen-Ozono Terapia a dat rezultate remarcabile se afla:

REUMATOLOGIE
patologie artrozica, lombosciatica si hernii discale, spondiloza cervicala si lombara, discopatii etc.
atroze diverse (de coloana, genunchi, sold, pumn, cot etc.)
lombosciatica si hernii de disc fara indicatii operatorii
efect anfiinflamator, miorelaxant, drenaj limfatic etc.
Rahitism (ex. Durere cervicala – dorsala)
Periartrita scapulo-umerala; Coxartroza

BOLI AUTOIMUNE
patologiile autoimune - poliartrita reumatoida, lupus, scleroza multipla (unde are rol imunomodulator mai ales efectuat in puseu acut);

DERMATOLOGIE, DERMATOCOSMETICA
ulcere trofice; psoriazis, dermatite, eczeme, etc
imbatranire-efect antiaging;
acnee, furunculoza; alergii diverse
alopecie; dermatita seboreica
herpes simplex; herpes zoster
limfedema; onicomicoza
tromboflebita recenta; ulcere varicoase; varice

ONCOLOGIE
afectiuni oncologice - efect de limitare a diseminarii tumorale; tratament inaintea aplicarii citostaticelor etc

PEDIATRIE, ORL, BOLI INTERNE
astm; rinita; hepatopatii cronice; colibaciloza
colite ulcerative
eczeme anale; proctita; constipatie; hemoroizi

NEUROLOGIE
regenerare nervoasa-recuperare postraumatica si post AVC;
arterita, claudicatie intermitenta; Tunel carpian; pacient cu dializa etc

GERIATRIE
efecte de franare a imbatranirii precoce prin repermeabilizarea microcirculatiei si imbunatatirea metabolismului lipidic, glucidic, etc.

OZONOTERAPIA ESTETICA – INOVATIA OXICELL
Este o metoda inovativa bazata pe conceptul de baie integrala terapeutica a corpului in OZON.

OXICELL - oxigenare profunda a tesuturilor cu modalitati de executie simple, dar foarte riguroase si clare. Terapia curata porii capilarelor si elimina metalele grele si grasimile din organism. Pentru persoanele care sufera de dermatoze, eczema, pete, poate avea efectul unei cure radicale pe termen lung.

Ajutala tratarea zonelor inestetice cauzate de intreruperea microcirculatiei cum sunt:
Uscarea pielii; Retenţie hidricã; Greutate în membere; Celulita; Umflãturi; Atonie muscularã;
Zonele inestetice ale pielii apãrute în urma aparitiei celulitei au un numitor comun: lipsa de oxigenare a ţesuturilor pielii.
Băile terapeutice în amestecul de oxigen-ozon acţionează puternic în spaţiul ermetic închis, făcând uşoară absorbţia în piele a ozonului. Acesta odată pătruns în organism distruge învelişul ţesutului adipos şi facilitează arderea şi eliminarea acestuia prin transpiraţie.

Ozonul este o moleculă cu efect puternic oxidant. În organismele vii însă, potrivit cercetătorilor, ozonul are un efect puternic antioxidant. Oxigeno-ozonoterapia foloseşte pentru tratament un amestec de oxigen şi ozon.
Dr. Ştefan Tiron din Bucureşti a declarat că ozonoterapia nu are efecte adverse, având însă foarte multe indicaţii clinice. „Metoda este foarte ieftină, simplă, eficientă, nu are contraindicaţii şi nu dă complicaţii.

Posted by Vali on 08:12 . Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Ozonoterapia, metodă medicală şi cosmetică

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign