:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Ceaiul verde - proprietatile terapeutice extraordinare.


Originar din Asia, ceaiul verde este cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile terapeutice extraordinare. Datorita antioxidantilor pe care ii contine, populara bautura constituie cea mai simpla si mai la indemana modalitate de a preveni maladiile cardiovasculare. Puterea acestei plante este de patru ori mai mare decat a vitaminei C. O ceasca de infuzie este echivalentul a 3,5 pahare de suc de portocale, 10 de suc de mere si doua de suc de coacaze. Iar calitatile sale nu se opresc aici...

Impotriva infectiilor. Datorita continutului mare de vitamina C si flavonoide, se dovedeste un pretios antiinflamator si antibiotic, impotriva bacteriilor, virusurilor si ciupercilor de orice fel. Este util si in prevenirea unor asemenea patologii, caci stimuleaza sistemul imunitar. Ceaiul verde este cu atat mai puternic cu cat este combinat cu vitamina C, de aceea se recomanda consumarea infuziei cu adaus de zeama de lamaie. Doza recomandata este de 2-3 cani pe zi in care s-a turnat zeama de la o jumatate de lamaie. Nu beti ceaiul fierbinte, caci usuca mucoasele iritate si favorizeaza patrunderea bacteriilor in corp.
  
 Impotriva bolilor de inima. Ceaiul verde are efect protector cardiac, datorat continutului mare de flavonoide. De asemenea, mentine sanatos sistemul circulator, caci reduce formarea placilor de aterom si previne depunerea colesterolului pe peretii vaselor.

    Pentru prevenirea accidentelor cerebrale. Polifenolii din ceai au efect antitrombotic, reducand procesul de constrictie a vaselor de sange de la extremitati. De asemenea, previne tendinta spre coagulare a sangelui si aparitia accidentelor vasculare cerebrale. Studii recente au demonstrat ca un consum regulat de trei cesti pe zi reduce cu 11% riscul de accident vascular.

    Pentru prevenirea cancerului. In urma unuor studii de specialitate s-a demonstrat ca incidenta cancerului in randul popoarelor care consuma in mod obisnuit ceai verde este de pana la 25% mai mica. Proprietatile anticancerigene ale ceaiului se datoreaza se pare polifenolilor, care distrug celulele canceroase. Compusul responsabil este epigallocatechin 3 gallate (EGCG), care are o activitate antioxidanta mai mare de 100 de ori decat vitamina C si de 25 de ori decat vitamina E. Efectul a fost observabil mai ales in cazul tumorilor de colon, vezica urinara, esofag, pancreas, rect si stomac si in mai mica masura in cel de san si de prostata.

    Impotriva radiatiilor solare. Ceaiul verde este un excelent protector impotriva actiunii radiatiilor ultraviolete, depasind de 20 de ori actiunea vitaminei E, cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent. De asemenea, cei care lucreaza mult la calculator ar trebui sa bea cat mai des infuzie din ceai verde, caci se pare ca are efect protector si impotriva radiatiilor emise de calculator.

    Impotriva infectiilor pielii. Se dovedeste util, gratie saponinelor care distrug ciupercile cand vin in contact cu ele si substantelor tanante care intaresc pielea. Cel mai util este amestecul din frunze de ceai si de salvie (la doua masuri de ceai si una de salvie), oparit cinci minute cu un litru de apa. Doza recomandata este de trei linguri de amestec. Se fac bai locale cu ceaiul caldut de mai multe ori pe zi.

    Impotriva respiratiei urat mirositoare. Efectul terapeutic in acest caz se datoreaza fluorinei, o substanta continuta de frunzele de ceai, care ajuta la mentinerea sanatatii danturii, inhiba formarea tartrului si distruge bacteriile din gura. Se poate utiliza infuzia simpla sau in combinatie cu menta, cate o cana dupa fiecare masa.

    Impotriva constipatiei cronice. Consumul regulat de ceai verde are efect usor laxativ, ajuta la reglarea digestiei si combate constipatia cronica. De asemenea, are efect diuretic, putand fi utilizat in prevenirea problemelor renale.

Posted by Vali on 08:38 . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Ceaiul verde - proprietatile terapeutice extraordinare.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign