:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Vitaminele benefice pentru metabolismul organismului

Sistemul nostru imunitar este in permanenta pus la incercare si recent el trebuie sa faca fata nu numai la schimbarile de anotimpuri ci si la virusi tot mai diversi si la schimbarile tot mai drastice de vreme de la o perioada la alta. In timp ce corpul nostru se straduieste sa faca fata la toate aceste „amenintari” metabolismul organismului este incontinua modificare pentru a se adapta schimbarilor.



In momentul in care organismului tau ii lipsesc vitaminele si mineralele, pe rand corpul iti va da difeite semnale de alarma resimtite prin iritabilitate, insomnie, oboseala, nervozitate, incapacitate de concentrare. Este posibil s aapara chiar migrene, tensiune arteriala crescuta sau chiar stari de anemie. Toate acestea iti semnaleaza schimbari metabolice pe care trebuie sa le combati prin consumul de alimente potrivite.
Cheia revigorarii metabolismului consta intr-o cura de vitaminizare, care iti va reda energia si iti va mentine un tonus fizic si moral ridicat.
Este important sa iti iei vitaminele si mineralele prin consumul de produse alimentare, in mod normal prin alimentatie sanatoasa. Daca insa observi ca suferi de o lipsa acuta de vitamine este foarte bine sa suplimentezi acest stil de alimentatie prin pastile cu vitamine si minerale.
Cum trebuie sa arate meniul tau zilnic pentru a stimula schimbarile metabolice necesare? Trebuie sa ai un regim cat mai variat care sa contina alimente din toate grupele alimentare: legume, fructe, cereale, oua, peste, carne, lapte etc.
In acest sezon este foarte important sa consumi fructe si legume proaspete, asa ca da fuga la piata si cumpara rosii, ciperci, varza, conopida, catraveti, dar si fructe : cirese, mere, banane etc.
Foate importante pentru stimularea metabolismului sunt si fructele uscate: alune, migdale, fistic, nuci. Toate acestea contin antioxidanti si multe minerale precum zinc, fier si vitamina E si vitamine din grupa B.
Iti poti incepe ziua cu un suc de portocale plin de vitamina C pentru energie sau poti s afaci o combinatie de citrice stoarse. Insoteste sucul de un castron cu cereale cu lapte si micul dejun va fi unul indestulator care iti va potoli foame pana la pranz. El iti asigura suficiente vitamine cu un aport caloric mic.
Incerca sa bei si un pahar cu suc de rosii pe zi sau consuma-le prospete. Neparat consuma si un iaurt pe parcursul zilei sau branza de vaci. Fereste-te de cascaval deoarece acesta are multe grasimi si in nici un caz nu o s ate ajute la dieta. Lactatele sunt principalii furnizori de vitamina D si calciu deci este foarte importanta s afie incluse in dieta.
In jurul nostru gasim multiple biosubstante care ne ajuta la schimbarea metabolismului. Printre acestea cele mai importante sunt:
Vitamina B6, ajuta la intarirea oaselor, a dintilor, mentinerea tensiunii arteriale si a sistemului nervos. Poti regasi vitamina B6 in varza alba,cereale, ardei gras, banane, fasole, carne de pasare, cartofi noi.
Vitamina E, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si o poti regasi in cereale,ovaz si fructe uscate.
Vitamina C, mareste rezistenta la infectii a organismului si este un puternic antioxidant. O poti regasi in patrunjel, ardei, coacaze, citrice.
Vitamina D, asigura depunerea calciului in oase, echilibreaza sistemul nervos si o puteti regasi in oua, ficat, lapte, peste, drojdie de bere.
Magneziul, te ajuta impotriva stresului, a depresiei, migrenei, insmoniei si a crampelor musculare. Poti regasi magneziul in orez brun, kiwi, banane, paine integrala, germeni de grau.
Fierul, ajuta la oxigenarea tesuturilor, previne anemia si te protejeaza de infectii. Fierul il poti regasi in spanac, ficat, fasole, carne de pui, sardine.
Ceea ce este cel mai important este sa alegi o dieta bogata in vitamine si minerale si sa elimini complet fast-food-ul din dieta ta. (sursa:retetedeslabit.net).
 sursa:  agentia.org

Posted by Vali on 12:58 . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Vitaminele benefice pentru metabolismul organismului

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign