:: NEWS :: Stiri fierbinti :: NEWS ::

.

Incepe scandalul si-n Coreea de Nord.

Incurajati de manevrele militare ale americanilor, impreuna cu sud-coreeni, fratii lor comunisti stau sa se revolte de foame.
Au luat modelul din tarile arabe, unde revoltele sunt orchestrate tot de americani si controlate, deocamdata, de la distanta, cu nave militare in Mediterana si Canalul de Suez. Alte nave sunt in apele teritoriale sud coreene si asteapta doar un semnal. Regimul de la Phenian ameninţă Coreea de Sud cu represalii militare dacă mai trimite în Nord, sub protectia SUA, baloane cu manifeste în care populaţia e încurajată să se revolte după modelul lumii arabe.
Într-un comunicat de duminica trecută, citat de Le Monde, Coreea de Nord anunţă că e gata să deschidă focul asupra împrejurimilor zonei demilitarizate care separă cele două state. În ciuda acestor ameninţări, autorităţile de la Seul au anunţat, joi 3 martie, că nu vor interveni pentru a opri trimiterea spre Nord de către un grup de transfugi a circa 200.000 de baloane cu pliante însoţite de DVD-uri şi stick-uri USB cu informaţii despre revoltele din Orientul Mijlociu.
În urma bombardamentului din noiembrie al insulei sud-coreene Yong Pyong de către artileria Nordului, Seulul a reluat războiul psihologic şi a trimis aproximativ trei milioane de baloane peste linia de demarcaţie, practică stopată după anul 2000. După 25 februarie, aceste baloane transportă, în afară de hrană şi medicamente, şi manifeste despre “prăbuşirea inevitabilă a regimurilor dictatoriale”. Avertismentul nord-coreean vine pe fondul manevrelor militare anuale americano-sud-coreene.

Posted by Vali on 12:34 . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comentarii for Incepe scandalul si-n Coreea de Nord.

Leave comment

DONY & The KID music

.

2011 TehniciDeSalvare - Cioran . All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign